Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Havanna

Havanna hasznos tippek

Havanna, Kuba, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Havanna, Kuba, Hasznos tippek

Éghajlat
Kuba mérsékelt trópusi éghajlatú ország. Két évszakot különböztetünk meg: az esős évszakot (májustól októberig) és a száraz évszakot (novembertől áprilisig). A június és szeptember közötti nyári hónapok a legmelegebbek. Az átlagos nyári hőmérséklet 25 fok, a téli 22 fok.

Időeltolódás
Magyarországhoz képest az időeltolódás téli időszakban -5 óra, nyáron -6 óra.

Egészség
Kuba nem jelent semmilyen kockázatot az egészségünkre nézve. Az ország remek egészségügyi rendszerrel büszkélkedhet. Nem jellemzőek a trópusi betegségek, ezért védőoltásra sincs szükség. Minden Kubába utazó turistának ajánlatos egészségbiztosítást kötni. A csapvizet mindenképpen kerüljük, helyette fogyasszunk palackozott ásványvizet.

Nagykövetség
Havannai Magyar Nagykövetség
Calle G 458. entre 19. y 21. 
Vedado, Havanna
Tel: 00 53 7 833 3365

Pénz
Kuba nemzeti valutája a peso, váltópénze a centavo. (1 peso=100 centavo) A bankban konvertibilis pesot válthatunk. Ügyeljünk arra, hogy ez sokkal kevesebbet ér, mint a kubai peso és sehol nem váltják vissza. Utazáskor inkább eurót vigyünk magunkkal, mert a dollárért büntetőadót kell fizetni. Az USÁ-ban kibocsátott csekkeket és hitelkártyákat sehol nem fogadják el.
A bankok hétfőtől péntekig 8:00 - 15:00-ig tartanak nyitva. A pénzváltó irodák a nap 24 órájában nyitva vannak.

Elektromosság
A villamos hálózat 110 vagy 220 voltos, 60 Hz-es váltóárammal és az amerikai típusú villásdugóval, illetve aljzattal. Adapterre szükségünk lesz.

Internet
Az internet egyre inkább hozzáférhető a turisták számára. Az ETECSA telefontársaságnál vásárolhatunk olyan kártyákat, amelyek meghatározott idejű hozzáférést tesznek lehetővé. Havannában a Capitoliónál és a Nemzetközi Sajtóközpontban (International Press Centre, Vedado, Calle 23.) internetezhetünk.

Telefon 
Az ETECSA által üzemeltetett telefonhálózat folyamatosan fejlődik, de még így sem túl hatékony. Az újabb telefonfülkékben már használni lehet a telefonkártyákat, amelyeket szállodákban, üzletekben és az ETECSA telefonközpontjában szerezhetünk be.

Posta
A kubai posta se nem megbízható, se nem olcsó. Bélyeget a szállodákban és a postahivatalokban is vásárolhatunk.

Borravaló
A szállodákban és éttermekben számítanak csekély borravalóra.

Közbiztonság
A többi latin-amerikai országgal összevetve Kuba nagyon biztonságos. A turisták a nap bármely szakában gond nélkül sétálgathatnak Havanna kerületeiben. A bűnözőket a legszigorúbb büntetésekkel súlytják. A lopások és zsebtolvajok miatt figyeljünk értékeinkre.

Vám
A Kubába bevitt áruk összértéke nem haladhatja meg a 250 dollárt. Vámmentesen lehet bevinni 200 cigarettát, 50 szivart vagy 250 gr dohányt és max. 3 l alkoholtartalmú italt.

Forrás: Útravaló: Kuba

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!